بهینه کردن مصرف آب در کشاورزی با لوله آبیاری پلی اتیلن
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

بهینه کردن مصرف آب در کشاورزی با لوله آبیاری پلی اتیلن

سیستم های آبیاری تحت فشار (لوله آبیاری)

امروزه کمبود آب از مهم ترین مسائل پیش روی بشر است و ایران یکی از کشورهای خشک و کم باران جهان به شمار می رود. و متوسط بارندگی در ایران۲۵۰ میلی متر است .۸۰ درصد آب برداشته شده از سفره های آب زیر زمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود و باقی در صنعت شرب و بهداشت استفاده می شود، راندمان آب آبیاری در بخش کشاورزی ایران هم اکنون بین ۳۳ تا ۳۵ درصد گزارش شده است و ما باید این راندمان آبیاری را به روش های مختلف از جمله با استفاده از روش های مختلف آبیاری تحت فشاربالا ببریم . بنابراین با توجه به کمبود آب در کشور، صرفه جویی از اهمیت بالایی برخوردار است که با استفاده از لوله آبیاری پلی اتیلن شرکت پلی تهران از سیستم های آبیاری تحت فشار می توانیم در مصرف آب صرفه جویی کنیم و حتی سطح زیر کشت راهم افزایش دهیم.

پیش بینی می شود با توجه به اهمیت آب در بخش کشاورزی و تولید محصول در آینده ای نزدیک به جای تعیین عملکرد محصول در هکتار، تولید محصول به ازای هر واحد آب مصرفی ارزشیابی خواهد شد.
برای بهینه کردن کردن مصرف آب در مناطق کشاورزی می توان از لوله های پلی اتیلن آبرسان جهت بهینه کردن مصرف آب و انتقال آب استفاده کرد . از کاربردهای دیگرلوله پلی اتیلن در آبرسانی که در مناطق شهری استفاده می شود و با توجه به مواد درجه یک در لوله های پلی اتیلن تولید شده، صنعت پلی اتیلن توانسته است تایید ها و استاندارد های لازم وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد ملی ایران را کسب نماید.
در حدود سال ۱۹۴۲ میلادی استفاده از لوله های پلاستیکی تحت فشار و پلی اتیلن در صنایع مختلف اروپا و سپس آمریکا آغاز شد. در حال حاضر لوله های پلی اتیلن کاملاً شناخته شده اند و کاربردهای فراوانی دارند. مزایای بسیار زیاد این نوع لوله‌ها باعث شده است مدیران و مجریان پروژه‌های آبرسانی لوله‌های پلی‌اتیلن را به عنوان جایگزین لوله‌های فلزی و بتنی قرار دهند.
از جمله کاربردهای لوله آبیاری پلی اتیلن، انتقال آب (سیستم های آبرسانی، آبیاری تحت فشار و …)، انتقال و جابجایی مواد شیمیایی، سیالات خنک کننده و گرم کننده، انتقال مواد غذائی مایع، استفاده به عنوان پوشش کابل های برق و فیبر نوری و مصارف دیگر است.

لوله و اتصالات با مواد پلی اتیلن به علت خواص منحصر به فرد خودش می تواند بهترین گزینه برای سیستم های انتقال سیالات (مانند آب) در پروژه های بزرگ و کوچک صنعتی، نیروگاه ها و سیستم آبرسانی باشد. همچنین استفاده از لوله های پلی اتیلن در سیستم های فاضلاب شهری، سیستم های گازرسانی و پروژه های بزرگ اطفاء حریق بسیار رایج است.

مزایای کاربرد لوله آبیاری پلی اتیلن در آبرسانی

• لوله های پلاستیکی سبک وزن، مستحکم، مقاوم در برابر حمله های شیمیایی هستند و در طول های طویل موجود میباشند.
• لوله های پلی اتیلن هزینه جابه جایی،حمل ونقل و نصب را کاهش میدهند.
• دارای تعداد اتصالات کمتری میباشد بنابراین احتمال نشت را کاهش میدهد.
• لوله های پلاستیکی مقاوم در برابر زنگ زدگی هستند.
• این لوله ها دارای خاصیت ارتجاعی بسیار خوبی هستند.
• انطباق پذیری لوله های پلاستیکی نسبت به حرکات زمین بسیار عالی میباشد.
• سطح داخلی صاف این لوله ها اصطحکاک کمتری را پیشنهاد میکند.
• به علت اصطحکاک کمترلوله های پلاستیکی انرژی را در انتقال مایعات ذخیره میکنند.

مطالب مفید دیگر :

کاهش ضایعات محصولات باغی در دوره پس از برداشت – لوله پلی اتیلن گاز – لوله پلی اتیلن چیست و چه کاربردی دارد؟ – لوله پلی اتیلن – انواع لوله پلی اتیلن آبیاری

بیشتر بخوانید !
مواد پلی اتیلن مشکی