اتصالات گالوانیزه را بهتر بشناسید !
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اتصالات گالوانیزه را بهتر بشناسید !

برای اینکه به طور دقیق بدانید اتصالات گالوانیزه چیست و چه تفاوتی با اتصالات معمولی دارد، بهتر است ابتدا نگاهی به فرایند گالوانیزاسیون بیندازیم.

برای این کار لوله و اتصالات آهنی و فولادی را در استخری از فلز روی مذاب غوطه‌ور می‌سازند و سپس اتصالات را سرد می‌کنند تا پوشش روی آن ثابت شود.

ت ابتدا نگاهی به فرایند گالوانیزاسیون بیندازیم. برای افزایش مقاومت این لوله‌ها و اتصالات مربوط به آن از فرایندی به نام گالوانیزاسیون استفاده می‌شود.

روش گالوانیزاسیون برای اولین بار در سال ۱۷۷۲ توسط فردی به نام لوئیچی کالوانی ابداع شد. این روش از همان ابتدا نشان داد که قرار گرفتن فلز روی در سطح سایر فلزات می‌تواند از پوسیدگی و خوردگی آن جلوگیری کند و فلز را در برابر فشار و تنش‌های مختلف مقاوم‌تر کند.

رفته رفته روش‌های مختلفی برای این کار مورد استفاده قرار گرفتن و با روی کار آمدن روش گالوانیزاسیون گرم، پوشش روی به طور محکم‌تری روی فلز قرار گرفت و این روش به عنوان روشی رایج برای افزایش استحکام لوله و اتصالات آن شناخته شد.

گالوانیزه کردن موجب می‌شود که لایه‌ای از فلز روی در سطح اتصالات فلزی و همچنین لوله‌ها قرار بگیرد و از آن در برابر عوامل محیطی فرسایش و خوردگی محافظت کند. استفاده از اتصالات گالوانیزه در سیستم لوله کشی به استحکام بیشتر این فرآیند کمک زیادی می‌کند. به طور معمول اتصالات گالوانیزه به صورت دنده‌ای تولید می‌شوند و برای گالوانیزه کردن آن‌ها از روش گالوانیزه گرم استفاده می‌شود. جالب است بدانید که اتصالات گالوانیزه در حدود ۵۰ سال پیش وارد صنعت ایران شدند.

اتصالات گالوانیزه دنده ای وظیفه آبرسانی در موتورخانه ها و بخش های یوتیلیتی پروژه های صنعتی را انجام میدهند که آرایش لبه های ابتدایی و انتهایی اتصالات گالوانیزه به صورت THREADED می باشد.

چرا اتصالات گالوانیزه ؟

اتصالات دنده ای به خاطر شرایط محیطی که در آن قرار میگیرند در معرض خطر زنگ خوردگی می باشند لذا نیاز به پوششی برای مراقبت و محافظت دارند تا در مقابل زنگ زدگی مقاوم باشند.

برندهای موجود از اتصالات گالوانیزه در بازار لوله و اتصالات ایران

اتصالات گالوانیزه موجود در بازار لوله و اتصالات ایران

  • توپی برزیل
  • جورج فیشر
  • مک چین
  • چین

استاندارد دنده های اتصالات گالوانیزه :

به طور کلی اتصالات گالوانیزه به دو صورت استاندارد دنده NPT و دنده BSP تولید می شوند و جالب است که بدانید اتصالات گالوانیزه چینی از استاندارد BSP تبعیت می کند و هنگام اتصال به شیرآلات برنجی با استاندارد دنده NPT مشکلی ایجاد نخواهد شد

و اصطالاحا گویند که بعد از عبور ۳ الی ۴ گام دنده دیگر نیاز به پیچاندن بیشتر نیست . البته ذکر شود که تمام این موارد تجربی بوده و هیچ گونه پشتوانه علمی ندارد .

بیشتر بدانید : روش حمل لوله های پلی اتیلن تک جداره انبارش

بیشتر بخوانید !
شیرآلات