کاربرد لوله پلی اتیلن در کشاورزی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

در عصر حاضر با افزایش جمعیت، آبیاری کشاورزی از مواردی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. می توان گفت سال های زیادی است که از لوله پلی اتیلن در کشاورزی استفاده می شوند. امروزه آبیاری زمین ها و مزارع کشاورزی مهمترین مساله ای است که در صنعت کشت و کار مطرح می شود. استفاده از لوله پلی اتیلن برای آبیاری زمین های کشاورزی، گلخانه ها و مزارع بسیار رایج شده است، اما ناگفته نماند که حتما باید نسبت به کارایی و مزیت آن اطمینان حاصل شود. برای کشاورزان ورودی آب به زمین های کشاورزی مسئله مهمی است، به این دلیل که اگر آب با فشار به زمین وارد شود و در یک جا جمع شده باشد، باعث خراب کردن محصولات و همچنین تاخیر و ضرر در تولید می شود. بنابراین باید لوله کشی بسیار مناسب انجام شود، تا مشکلات آبیاری را بتوان به حداقل رسانده و سبب افزایش تولیدات شود. لوله پلی اتیلن یک راه حل بی نظیر برای این موارد است لوله پلی اتیلن کشاورزی  مناسب آبرسانی به اراضی کشاورزی طراحی و تولید شدند، که بهره گیری از این لوله های پلاستیکی باعث شده که مصرف آب برای آبرسانی به این زمین ها به انقلاب عظیمی دچار شود. صرفه جویی در مصرف آب یکی از دلایل مهم استفاده از لوله پلی اتیلن در شبکه آبرسانی کشاورزی است .

مزایای استفاده از لوله پلی اتیلن در کشاورزی

۱- طول عمر بالا :

بدلیل ماهیت جنس پلی اتیلن و ماندگاری بالا این ماده در طبیعت میتوان با خیال راحت تا حداقل ۵۰ سال از این لوله استفاده کرد.

۲- انعطاف بالا :

قطعاً در هر مسیر آبرسانی ناهمورای هایی وجود دارد که نه میشود هموار کرد و نه میشود مسیر را تغییر داد. انعطاف بالای لوله پلی اتیلن در کساورزی یکی از بارزه های این محصول است

۳-نصب آسان :

وجود اتصالات متنوع برای در قطر های متنوع و یا حتی تبدیل های مختلف نصب و آبرسانی را بسیار ساده کرده است. اتصالات پیچی (اتصالات رزوه ای) یکی از گزینه های مناسب است که براحتی قابلیت نصب را دارد.

۴- قیمت پایین :

طول عمر بالا که بالاتر به آن اشاره کردیم باعث میشود هزینه نگهداری و تعمیر و یا حتی تعویض بسیار کم باشد و از آنجایی که نیاز به نیروی متخصص هم برای اجرای پروژه نیست عملاً هزینه بسیار کمی را به کارفرما تحمیل خواهد کرد

۵- مقاومت در برای ماورا بنفش :

مقاومت پلی اتیلن در برابر اشعه UV باعث شده است که از این لوله ها بتوان در روی سطح هم با خیال راحت استفاده کرد .

خصوصیات منحصر به فرد لوله پلی اتیلن در مقایسه با سایر انواع لوله ها، میزان رشد استفاده از این محصول را در شبکه های لوله کشی آبیاری کشاورزی، سموم دفع آفات و توزیع آب، نسبت به سایر گزینه های پلاستیکی و پلیمری بسیار بالاتر برده است.

خصوصیات منحصر به فرد لوله پلی اتیلن در مقایسه با سایر انواع لوله ها، میزان رشد استفاده از این محصول را در شبکه های لوله کشی آبیاری کشاورزی، سموم دفع آفات و توزیع آب، نسبت به سایر گزینه های پلاستیکی و پلیمری بسیار بالاتر برده است.

بیشتر بخوانید !
اتصالات گالوانیزه را بهتر بشناسید !

از لوله های پلی اتیلن در تمامی زمین های کشاورزی و مزارع استفاده می شود، محصولات زیادی را برای آبیاری باغات و زمین های کشاورزی می توان انتخاب کرد که از طریق آن می توان سطح جابه جایی آب را کنترل نمود .

در نهایی ترین حالت خود، لوله پلی اتیلن این قابلیت را دارد که میزان سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی را جا به جا و کنترل کند و در مقابل از بین رفتن این منابع بایستد .

جنبه مهمتر استفاده از لوله پلی اتیلن در کشاورزی آن است که گیاهان نباید با سموم و کودهایی با دز بسیار بالا برخورد شدید داشته باشند.لوله پلی اتیلن این امکان را نیز خواهد داد که گیاهان از بابت مسمومیت مصون بمانند .

لوله پلی اتیلن از بیماری های خاص گیاهان جلوگیری می کند!

نکته جالب توجه لوله پلی اتیلن کشاورزی این است که این لوله ها از تجمع رطوبت در مزارع و باغات جلوگیری می نمایند . نتیجه این موضوع می تواند جلوگیری از بروز و تکثیر بیماری های خاص برای گل و گیاه مانند قارچ ها و آفات در مزارع و ایضا در گلخانه های شهری (که به نسبت زمین های کشاورزی شرایط خاص تری دارند) باشد .

مشخصات و ویژگیهای لوله پلی اتیلن برای آبرسانی کشاورزی

برای انتقال آب پرفشار و همچنین برای شبکه ای تقسیم آب از سایزهای بزرگ این لوله ها استفاده می شود و از سایزهای کوچک و ریز آن برای آبیاری گیاهان و زمین های کشاورزی استفاده می شود. روش های مدرن آبرسانی فراوانی در جهت صرفه جویی و مصرف بهینه آب در کشاورزی به وجود آمده است، که این روش ها روز به روز در حال توسعه می باشند، که می توان گفت لوله های پلی اتیلن در تمامی آنها جزو عنصر اصلی هستند، که انتقال و کنترل آب به وسیله این نوع لوله انجام می شود. تعدادی از سیستم های مدرن آبیاری شامل موارد زیر می باشد: آبیاری بارانی، آبیاری تحت فشار، آبیاری به وسیله نوار آبیاری، آبیاری قطره ای، آبیاری موضعی و همچنین در روش های سنتی آبیاری سطحی برای انتقال آب از لوله های پلی اتیلن استفاده می کردند تا از تبخیر آب و فرو رفتن آب در خاک جلوگیری کنند .