آشنایی با لوله های صنعتی
زمان مطالعه: 4 دقیقه

آشنایی با لوله های صنعتی

شاید از خود بپرسید که لوله صنعتی چیست و چه کاربردی دارد ؟ در این مقاله به صورت کلی در مورد این لوله ها صحبت می کنیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. لوله های صنعتی ، لوله هایی هستند که دارای اندازه های متفاوت می باشند و برای انتقال سیالات مورد استفاده قرار می گیرند . این لوله ها دارای ضخامت های مختلف می باشد و مناسب با شرایط آب و هوایی سخت می باشد و در صنایع مختلف از آن ها استفاده بهینه می کنند.یکی از لوله های صنعتی که ضخامت بالایی دارند و به لوله گوشت دار معروفند ،لوله های درزدار می باشند.در ادامه متن بیشتر توضیح داده ایم که در کل لوله صنعتی چه کاری در پروژه ها انجام می دهد .معمولا این لوله ها از ورق های با ضخامت دو میلیمتر به بالا تولید می شوند که این مهم باعث آن می شود که مقاومت خمشی و پیچشی این لوله ها در حد مطلوبی باشد . از دیگر خصوصیاتی که می توان به این لوله ها اشاره کرد جوش پذیری عالی ، قیمت مناسب ، تنوع ابعادی و سختی سطحی می باشد

انواع لوله های صنعتی

لوله مانیسمان
لوله درزدار
لوله گالوانیزه
لوله داربستی
لوله جدار چاه
لوله استیل

آشنایی با لوله های صنعتی

به طور کلی لوله های صنعتی ظرفی با مقطع دایره که ضخامت و قطر و طول مشخصی دارد نامیده می شود که از لوله صنعتی برای جابجایی و انتقال سیالات استفاده می شود. لوله فولادی از جنس های مختلفی هم چون فولاد، بتن و فایبرگلاس ساخته شده است. از نظر ساخت لوله های فولادی انواع مختلفی از قبیل لوله فولادی درزدار و لوله فولادی بدون درز دارند.

تولید لوله فولادی بدون درز (مانیسمان)

برای تولید لوله فولادی بدون درز که مانیسمان نیز نامیده می شود از کلاف ورق استفاده می گردد که این برخلاف تولید لوله های درزجوش و اسپیرال می باشد. برای تولید لوله صنعتی مانیسمان بعد از اینکه تمامی سطح شمش را با یک سمبه یا توسط عبور جریان هوا در داخل شمش، حرارت دادند این محصول توسط غلطک های مخصوص نورد می گردد. این لوله های فولادی بدون درز نیز به انواع مختلفی از قیبل لوله آلیاژ، لوله استینلس استیل، لوله دیگ بخار فشار، لوله های بویلر فشار پائین یا متوسط تخت، لوله های ریخته گری نفت تقسیم می شوند.

مقاومت لوله صنعتی

آلیاژ لوله صنعتی آلیاژ مقاومت بالایی نسبت به درجه حرارت دارند و از این لوله ها در صنایع شیمیایی، دیگ بخار و صنایع برق استفاده می گردد.

کاربرد لوله های استینلس استیل

از لوله های استینلس استیل نیز در صنایعی هم چون غذا، آب، قدرت، ذخیره نفت، متالورژی، شیمیایی و پزشکی استفاده می گردد. لوله فولادی دیگ بخار فشار نیز که دسته دیگری از لوله های فولادی بدون درز می باشد در لوله های حرارتی و لوله های بخار استفاده می گردد. لوله های فولادی بویلر فشار پایین یا متوسط تخت نیز در دیگ های بخار فشار کم، و دیگ های بخار لوکوموتیو استفاده می گردد.

موارد استفاده لوله صنعتی

لوله های فولادی ریخته گری نفت نیز برای انتقال نفت خام و انتقال گاز طبیعی در چاه های نفت استفاده می گردد. هم چنین از نظر جنس فولاد مورد استفاده در لوله های فولادی نیز به دو دسته لوله صنعتی سیاه و لوله صنعتی گالوانیزه تقسیم بندی می گردند. لوله فولادی سیاه بدون پوشش می باشد ولی لوله گالوانیزه با لایه ای از فلز روی پوشش داده شده است. پوشش روی استفاده شده برروی این محصول برای کاهش خوردگی لوله فولادی می باشد و این محصول به عنوان آند در صنایع شیمیایی استفاده می گردد. لوله فولادی سیاه نیز به دو دسته لوله های درزدار و بدون درز تقسیم بندی می شوند. لوله فولادی درزدار برای ساخت مصنوعات، ساخت سازه های فلزی، تولید اتپروفیل های قوطی و انتقال مایعات استفاده می گردد. هم چنین از لوله های فولادی بدورن درز نیز برای ساخت مخازن تحت فشار بالا، تاسیسات پالایشگاه ها و نیروگاه ها و هم چنین صنایع گاز استفاده می گردد.

تولید لوله های صنعتی

برای تولید لوله صنعتی ابتدا برش کاری انجام شده و نوار ورق به اندازه محیط لوله آماده می گردد. پس از آن ورق به لوله تبدیل شده و جوش کاری درز لوله انجام می گیرد. مرحله بعد براده برداری از سطح جوش و تقسیم بندی لوله فولادی به شاخه های مساوی می باشد. هم چنین صاف کاری و قاب گیری از لوله نیز در مرحله بعدی وجود داشته و در مرحله آخر نیز بازرسی و کنترل کیفیت محصول مورد نظر می باشد.

برآورد و محاسبه خرید لوله صنعتی

نوسان قیمت خرید لوله صنعتی با قطری بالاتر از یک اینچ را در اکثر مراجع به صورت n=1/5 اعلام و محاسبه می کنند. به گفته منابع خبری قیمت فولاد سیاه به میزان ۳۸۵۰ ریال در بازارهای داخلی در سال ۸۲ بوده است و به علت تابعیت قیمت لوله فولادی سیاه از قطر لوله می توان رابطه ای خطی برای قیمت خرید لوله پیش بینی کرد. هم چنین رابطه ای برای هزینه های عملیات اجرایی کردن شامل آماده سازی و جوشکاری لوله ها نیز تعریف شده است که باید در نظر گرفته شود. در برابر هزینه عملیات اجرایی و نیز قیمت لوله فولادی، هزینه حمل و نقل کالا تا محل مورد نظر و آزمایش های صورت گرفته برای خط لوله نیز از جمله موارد موثر برای محاسبه قیمت لوله می باشد

مطالب مفید دیگر :

انواع دستگاه جوش برای لوله پلی اتیلنروشهای نوین جمع آوری فاضلابانواع لوله های فاضلابی و کاربرد آن هامزایای لوله پوشفیتلوله پلی اتیلن

بیشتر بخوانید !
لوله کشی فاضلاب در ساختمان