تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره

فراوانی و کاربرد زیاد لوله های پلی اتیلن در زمینه های گوناگون، این محصول را به یکی از پرفروش ترین نمونه محصولات تولید شده در این زمینه تبدیل کرده است. به طور کلی مزایای لوله های پلی اتیلن نصب سریع و راحت، طول عمر بالا، مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش، وزن کم، حمل و نقل آسان و …است. در حال حاضر لوله های پلی اتیلن موجود در بازار در چندین نوع و برای کاربردهای متفاوت تولید می شوند.
این لوله ها را می توان از لحاظ تعداد لایه، به دو دسته لوله پلی اتیلن تک جداره لوله پلی اتیلن دو جداره تقسیم بندی کرد.

لوله پلی اتیلن تک جداره

لوله ‌های تک جداره به عنوان  لوله های پلی اتیلن فشار قوی نیز شناخته می شوند. این لوله ها جهت انتقال سیالات مجاز تحت فشار استفاده می شوند. لوله های پلی اتیلن تک جداره در واقع از یک لایه تشکیل شده اند و با توجه به مواد اولیه سازنده آنها و همچنین کاربردشان به انواع متفاوتی نظیر PE80 و PE100 تقسیم بندی می شوند. این لوله ها مطابق با استانداردهای داخلی و بین المللی و با بالاترین کیفیت در اقطار و فشارهای کاری مختلف تولید میشوند.

برخی ازویژگی های لوله های پلی اتیلن تک جداره

مقاومت بسیار بالا در مقابل شکستگی و ترک خوردگی

مقاومت در برابر برودت تا ۷۰ – درجه سانتی گراد

مقاومت در برابر حرارت تا ۸۰ درجه سانتی گراد

مقاومت در برابر فشار بالا تا ۱۶ اتمسفر

مقامت در برابرزنگ زدگی و خوردگی

مقاومت در مقابل انواع مواد شیمیایی

جهت استفاده در زمین های ناهموار

کاربرد اصلی لوله پلی اتیلن تک جداره

از لوله پلی اتیلن تک جداره به طور معمول در پروژه های نفتی، آب رسانی ,گازرسانی، فاضلابی و کشاورزی استفاده می شود، البته این لوله ها به طور گسترده ای  در سیستم های فاضلاب، کنترل سیلاب و سیستم های زهکشی کاربرد دارند.

 برخی از کاربردهای اصلی لوله های تک جداره به شرح زیر است:

جهت انتقال مواد شیمیایی، سیالات خنک کننده و گرم کننده، مواد غذایی، دوغاب ها، هوای فشرده و سیستم های خلأ.

برطرف کردن مشکلات زهکشی در بزرگراه ها و انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری.

جهت تخلیه باران و آب های سطحی اضافی خیابان های سنگفرش شده ، پارکینگ ها ، سقف ها ، پیاده رو ها و پارکینگ ها.

برخی از این لوله ها برای سیستم فاضلاب بهداشتی جهت انتقال فاضلاب از خانه ها و ساختمان های تجاری طراحی شده اند.

لوله های پلی اتیلن تک جداره به دلیل وزن کم و مقاومت بالا در برابر خوردگی یا حملات شیمیایی می توانند به عنوان نگهدارنده شناورها نیز کاربرد داشته باشند.

لوله های پلی اتیلن تک جداره در سیستم های جمع آوری شیرابه برای از بین بردن مایعات از محل های دفن زباله استفاده می شوند.

لوله پلی اتیلن دو جدار

در لوله پلی اتیلن دو جداره یک لوله درون یک لوله ی دیگر قرار گرفته و یا با یک پوشش بیرونی محصور شده است. به لوله داخلی لوله اصلی یا حامل گفته می شود و لوله خارجی آن لوله ثانویه و یا مهار نام دارد. انواع لوله ‌های پلی اتیلن دو جداره جهت انتقال فاضلاب و سیالات بدون فشار داخلی طراحی و ساخته شده اند. در واقع مهمترین مزیت این لوله ها نسبت به لوله پلی اتیلن تک جداره مقاومت بالای آن در برابر فشار بارهای خارجی است. در تولید و پیاده سازی لوله های پلی اتیلن تک جداره، بیشتر مقاومت در برابر فشار داخلی سیال که از طریق لوله عبور می کند، در نظر گرفته می شود، در حالی که در لوله های پلی اتیلن دو جداره، مقاومت در برابر فشار بارهای خارجی هدف اصلی طراحی است. از دیگر مزایای لوله های پلی اتیلن دو جداره، تولید قطر بالا در مقایسه با انواع دیگر است.

بیشتر بخوانید !
روش حمل لوله های پلی اتیلن تک جداره انبارش

لوله‌ های پلی اتیلن دوجداره در دو نوع لوله های کاروگیت و لوله‌ های اسپیرال تولید می شوند.کاروگیت لوله دوجداره ای است که لایه داخلی آن صاف و لایه بیرونی دندانه دندانه است. سطوح مختلف داخلی و خارجی  این لوله ها به آنها استحکام و سختی بیشتری می بخشد. اما در لوله اسپیرال لایه داخل و بیرون هر دو صاف است. فضای صاف داخلی در این لوله ها منجر به ایجاد خاصیت هیدرولیکی می شود. لوله پلی اتیلن دو جداره دارای استاندارد هایی نظیر استاندارد INSO 9116-1، INSO 9116-2، INSO 9116-3، DIN 16961-1 و  DIN 16961-2 می باشد. این لوله ها به دلیل مزایای زیاد در دیگر صنایع نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال لوله ‌های اسپیرال پلی اتیلن در پروژهای پل‌ سازی و راه‌ سازی کاربرد دارند.

برخی ازویژگی های لوله های پلی اتیلن دو جداره

مقاومت بالا در برابر فشارهای خارجی نظیر ارتعاشات حاصله از زمین لرزه

مقاومت بالا در برابر حلال‌ ها و گازهای شیمیایی

تولید با به روز ترین تکنولوژی و با کیفیت بالا

عدم نیاز به ماشین آلات سنگین در موقع اجراء

عدم گرفتگی لوله در اثر رسوبات

هزینه های اجرایی پایین

تعمیر و نگهداری آسان

ضریب زبری پایین

کاربرد اصلی لوله پلی اتیلن دو جداره

همانطور که گفته شد لوله های پلی اتیلن دو جداره مقاومت زیادی در برابر فشارهای خارجی دارند. بنابراین در پروژه هایی که فشار خارجی بالایی به لوله ها وارد می شود بسیار کاربرد دارند. از این لوله ها اغلب در سیستم فاضلاب صنعتی و خانگی، تصفیه خانه فاضلاب، لوله های زهکشی باران و سیستم انتقال آب استفاده می شود. خصوصیات مکانیکی انواع مختلف لوله های پلی اتیلن دو جداره دربرخی  موارد یکسان و در برخی پارامترها با هم متفاوت است. همچنین درتولید، نصب و بهره برداری از دو جداره تفاوت هایی وجود دارد. در این میان ، برخی از  لوله های پلی اتیلن دو جداره، مناسب ترین لوله ها برای کاربردهایی مانند جمع آوری و انتقال آب سطحی و فاضلاب زیر زمینی بدون فشار داخلی به حساب می آیند. به همین دلیل از این لوله ها در اجرای پروژه های بزرگ فاضلاب شهری در مناطق مستعد زلزله نیز استفاده می شود. موارد دیگر کاربرد این لوله ها نیز شامل کانال های زیر زمینی محافظ برای کابل های نوری، تلفنی، برقی و تلویزیونی است.

مطالب مفید دیگر :

روشهای نوین جمع آوری فاضلابلوله پلی اتیلن گازگندزدایی لوله‌های آبرسانی، مخازن، چاههارگ مصنوعی پلیمری چگونه در ایران تولید شد؟انواع دستگاه جوش برای لوله پلی اتیلن