تفاوت پوش فیت و پلیکا
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

انتخاب محصول باکیفیت در هر زمینه­ ای همواره یکی از مهم­ترین فاکتورها برای رسیدن به نتیجه مطلوب به حساب می­آید. این موضوع در مورد انتخاب لوله­ های مناسب در صنعت تأسیسات و ساختمان نیز به طور کامل صدق می­کند. بدون شک هر سازنده ­ای سعی بر این دارد سازه ­ای بادوام خلق کند و بدیهی است که به دنبال یافتن بهترین نوع از محصولات مشابه موجود در بازار باشد. در مورد لوله ­های فاضلاب، این محصولات می­توانند لوله­ های پلیکا یا پوش فیت به شمار روند.

انتخاب لوله مناسب برای سیستم­های فاضلاب، یکی از مهم­ترین انتخاب­ها حین ساخت یک ساختمان و فراهم نمودن تأسیسات آن است. امروزه و با توجه به پیشرفت روز به روز صنعت، رقابت بین محصولاتی که کاربرد یکسان اما کیفیت متفاوت دارند،، زیادتر شده است. به همین دلیل لازم است قبل از تهیه لوله برای ساخت سیستم فاضلاب، به خوبی با تفاوت­های لوله پلیکا و پوش فیت آشنا باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را رقم بزنید.

پوش فیت چیست؟

سیستم های فاضلابی پوش فیت از یک سمت دارای اورینگ است به همین منظور به راحتی به سایر اتصالات و لوله ها وصل می شود.

جنس لوله های پوش فیت از پلی پروپیلن یا به اصطلاح pp می باشد.

سیستم فاضلابی شامل محدودیت های اجرایی نمی شود.

سیستم های پوش فیت به دو نوع سیستم های پوش فیت معمولی و سیستم های پوش فیت سایلنت تقسیم بندی می شود .

پلیکا چیست؟

ماهیت لوله و اتصالات پلیکا از ماده ی پی وی سی ساخته شده است و برای اتصال آن ها از روش چسب زدن استفاده می شود.

این لوله ها عمر بالایی دارند،زنگ و پوسیده نیز نمی شوند.

یادتان باشد ماده ی اولیه پلی پروپیلن و پی وی سی در سیستم های ساختمانی بر یکدیگر مزیت خاصی ندارد

و آنچه که باعث کیفیت یک محصول می شود کیفیت ماده ی اولیه آن و تولید کنندگان که می توانند به روش های مختلف از کیفیت ماده ی به کار رفته در محصولاتشان کم کند و این اصلا ربطی به پی وی سی یا پلی پروپیلن ندارد .

مزایای استفاده از لوله های پوش فیت:

اولین و بارزترین مزیت لوله های پوش فیت سهولت نصب و لوله کشی میباشد، به این ترتیب که در این لوله ها برخلاف لوله های پلیکا نیاز به گرم کردن لوله و چسب جهت اتصالات وجود ندارد و مانند لوله های پلی اتیلن نیاز به جوشکاری نیز ندارد.

سوکتهای سر لوله و اتصالات پوش فیت بصورت فابریک روی لوله ها موجود است در صورتی که در لوله های پلیکا جهت ایجاد سرهای نر و مادگی از گرما و آتش استفاد مینماید و درلوله های پلی اتیلن نیز می بایست لوله ها به هم جوش بخورد و با توجه به حساسیت بالای جوش لوله پلی اتیلن به گرد و غبار و چربی، اجرای جوش استاندارد کار دشواری میباشد.

دومین مزیت این لوله ها در مقابل لوله های پلیکا، مقاومت فیزیکی بیشتر لوله های پوش فیت میباشد، به این صورت که شکنندگی آنها از لوله های پلیکا بسیار کمتر است.

لوله های پوش فیت دارای تنوع بیشتری از اتصالات می باشد و با توجه به وجود لوله های یکسر و دو سر سوکت، قدرت مانور بیشتری در زمان اجرا برای لوله کش وجود دارد.

بیشتر بخوانید !
اتصالات پلی اتیلن جوشی

لوله های پوش فیت با توجه به مکانیزم نصب آنها در مقابل انبساط و انقباض خط لوله مقاوم میباشد در صورتی که در لوله های پلی اتیلن جهت دفع انبساط و انقباض لوله ها استفاده از موفه اجباری است و در لوله های پلیکا نیز گرم و سرد شدن لوله و بالطبع آن انبساط و انقباض لوله باعث خارج شدن محل اتصالات از آب بندی میشود .

لوله های پوش فیت در مقابل آتش سوزی تا حد بالایی مقاوم تر از لوله های پلیکا میباشد . لوله ها و ارینگ های آب بندی پوش فیت قدرت تحمل سیالات با PH 2 الیPH 12 را دارد .

مقاومت کدام یک در برابر فشار و ضربه بیشتر است؟

برای بررسی میزان مقاومت این دو لوله باید جنس مواد تشکیل دهنده آن دو را با هم مقایسه کنیم.

لوله های پلیکا از مواد UPVC یا پلیمری در سه دسته معمولی، نیمه قوی و قوی ساخته شده اند که برای مصارف فاضلاب داخلی ساختمان از پلیکا نیمه قوی استفاده می شود.

این لوله عدم رسانایی در برابر جریانات الکتریکی و همچنین خاصیت ضد زنگ زدگی و خوردگی توسط مواد اسیدی را دارد. لوله پلیکا در برابر ضربه بسیار مقاوم بوده و انعطاف پذیر است.

اما مقاومت لوله پلیکا در برابر اشعه UV خورشید بسیار پایین است و این عامل باعث شکسته شدن لوله می شود.

از این رو اگر قرار است که لوله پلیکا در مکانی در معرض خورشید نصب شود، باید این نکته را در نظر داشت.

نحوه اتصال این لوله توسط چسب مخصوص صورت می گیرد و علت بسیاری از نشتی های لوله پلیکا  بر اثر از دست دادن حالت چسبی در لوله است.

در نتیجه این عامل به عنوان یک نقص در لوله پلیکا به شمار میرود.

از طرفی همین نحوه اتصال لوله های پلیکا باعث شده تا در برابر فشار و تکان های پرقدرت با ایجاد حالت کشسانی مقاومت کنند.

در مقابل برای تولید لوله های پوش فیت از مواد پلی پلیتینی استفاده شده است که مقاومت خوبی دارند ولی نه به اندازه لوله های پلیمری.

در واقع اکثر تولید کنندگان داخلی این لوله را از جنس PVC تولید می کنند، در نتیجه میزان مقاومت لوله های پلیکا از لوله های پوش فیت بیشتر است.

لوله های پوش فیت جنس نرمی دارند که میزان مقاومت آن ها را کم می کند و به دلیل نحوه اتصال آنها که توسط یک اورینگ از داخل خود لوله به لوله بعدی چفت می شود، تحمل فشار را ندارد .

در نتیجه احتمال آن می رود که در هنگام فشار ها و تکان های شدید مانند زلزله، حالت خود را از دست داده و ظاهر بیضی شکل به خود بگیرند.