فاضلاب کشاورزی چیست؟
فاضلاب کشاورزی ، همان آب های باقی مانده پس از فعالیت های کشاورزی است که معمولا در مناطق کشاورزی صنعتی یافت می شود. این فاضلاب حاوی مواد شیمیایی سموم و کود های کشاورزی ، مانند ddt ، هیدروکربن های هالوژن دار و ترکیبات فسفردار و آلودین است که می تواند با نفوذ به لایه های عمیق تر و ذخایر آب های زیر زمینی و یا در صورت جاری شدن به مناطق دیگر به صورت رواناب ، خطرناک واقع شود.
انواع فاضلاب کشاورزی
انواع فاضلاب کشاورزی شامل رواناب رسوبی و سمی ، ضایعات حیوانی ، ضایعات تولیدات شیر و کشتار است.
رواناب های کشاورزی ، اصلی ترین عامل آلودگی در ایالات متحده ی آمریکا است. آب های سمی و یا رسوبی می تواند باعث از بین رفتن موجودات زنده و آسیب به اکوسیستم شود.
تصفیه فاضلاب کشاورزی
برای خنثی کردن خطرات فاضلاب کشاورزی ، بهترین کار تصفیه ی فاضلاب کشاورزی است. برای این کار باید در مزارع و باغ ها از سیستم زهکشی مناسب استفاده کرد تا رواناب های حاصل را به سیستم زهکشی انتقال دهد.
سیستم انتقال فاضلاب باید به نحوی باشد که محتوی آن تبخیر نشود و از دسترس اهالی منطقه و حیوانات اهلی و وحشی دور باشد. به همین منظور پیشنهاد می شود در سیستم زهکشی از لوله ی دوجداره کاروگیت و لوله زهکش PVC استفاده شود.
آبیاری با آب فاضلاب
آبیاری با آب فاضلاب می تواند خطرات و فواید مختص خود را داشته باشد ، که البته مفید یا مضربودن استفاده از آن بستگی به رعایت برخی نکات مهم دارد. این موارد را در دو مرحله بررسی می کنیم:
فواید آبیاری با آب فاضلاب
در صنعت رو به گسترش کشاورزی ، به خصوص در کشور ما که منابع آب محدود دارد ، استفاده از فاضلاب برای آبیاری گیاهان می تواند بسیار راه گشا باشد. از آنجا که فاضلاب منبعی غنی و مغذی برای گیاهان محسوب می شود.
هدف از آبیاری ، تولید محصولی سالم است و این هدف نباید قربانی استفاده ی بهینه از منابع شود. بنابراین برای استفاده از فاضلاب برای آبیاری باید تحت ضوابطی مشخص ، فاضلاب را تصفیه نمود تا مواد مضر آن حذف شود.
از فاضلاب تصفیه شده ی توان برای آبیاری محصولاتی که به صورت غیر مستقیم مورد مصرف انسان قرار می گیرند ، استفاده کرد ، ازجمله پنبه ، کشت علوفه ی مورد تغذیه ی دام ها. البته می توان از فاضلاب تصفیه شده در کشت محصولاتی که قبل از مصرف تحت حرارت قرار می گیرند مانند ؛ سیبزمینی، حبوبات ، دانه های روغنی ، چقندر قند و… استفاده کرد.
فاضلاب تصفیه شده می تواند در جنگلها ، کمربندهای اطراف شهر و مکانهای اینچنینی که معمولا مردم به صورت مستقیم با آن ها ارتباط ندارند ، برای آبیاری مورد استفاده قراربگیرد.
خطرات آبیاری با فاضلاب
اگر از فاضلاب برای آبیاری محصولاتی که به صورت خام توسط انسان مصرف می شوند ، استفاده شود ممکن است موجب بیماری هایی نظیر وبا ، اسهال عفونی ، حصبه و یرقان شود. از آنجا که روند ابتلا به این بیماری ها کند و زمان بر است ، ممکن است افراد متوجه عامل بیماریشان نشوند. به همین علت بهتر است فاضلاب تصفیه شده تحت شرایط مناسب و مشخص مورد استفاده قرار بگیرد.
سخن پایانی
امروزه با افزایش جمعیت دنیا ، فاضلاب نیز روز به روز در حال افزایش است و به تهدیدی برای انسان مدرن تبدیل شده است. با استفاده از فاضلاب تصفیه شده در مصارف مجاز ، می توانیم این تهدید را به فرصتی سازنده تبدیل کنیم.
شما همراهان می توانید برای اطلاع از انواع لوله فاضلاب و تهیه ی انواع لوله ، اتصالات و تجهیزات مورد نظر ، با ما تماس بگیرید.
مطالب مفید دیگر :
سامانه های نوین آبیاری، آبیاری هوشمند چیست؟ – تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه – لوله – اتصالات پلی اتیلن پیچی – کاربرد لوله های پلی اتیلن در ساختمان