آشنایی با کود گوگرد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

آشنایی با کود گوگرد

کود گوگرد به عنوان یک ماده بسیار مهم و حیاتی برای تغذیه بسیاری از گیاهان و همچنین زمینه های مختلف کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و نقش آن برای تامین موارد ضروری برای گیاهان مختلف بسیار بیشتر از فسفر می‌باشد. کود گوگرد برای گیاهان مختلف باعث بهبود کیفیت محصولات مختلف کشاورزی و همچنین تامین میزان پروتئین و روغن مورد نیاز برای گیاهان مختلف می گردد.

میزان کود گوگرد مورد نیاز برای برداشت هر تن دانه های روغنی مانند کلزا چیزی در حدود ۱۲ کیلوگرم و برای غلات مختلف چهار کیلوگرم و همچنین برای بقولات ۸ کیلوگرم در نظر گرفته می شود.

کود گوگرد چیست؟

گوگرد یکی از انواع کود هایی است که معمولا در کشاورزی برای اصلاح خاک مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌گیرد. خاک‌ها و مزارعی که به میزان بسیار زیادی تحت تاثیر شستشو قرار می گیرد تا حدود زیادی با کمبود گوگرد مواجه می‌شوند. در نتیجه در برخی از مواقع لازم است تا گوگرد مورد نظر را به صورت کود گوگرد به خاک و مزرعه مورد نظر تزریق نماییم.

میزان گوگرد در کود گوگرد به صورت درصد عنصر گوگرد ذکر می گردد همچنین انتخاب اینکه چه نوع کود گوگردی را به خاک مورد نظر تزریق نماییم به ph خاک مورد نظر بستگی داشته و با رابطه مستقیم دارد.

انواع کود گوگرد

گوگرد یکی از مهمترین کود های مورد مصرف در صنایع مربوط به کشاورزی و زمین‌های کشاورزی انواع مختلفی داشته که یکی از انواع آن می‌توان به سنگ گچ اشاره نمود.

این نوع از کود گوگرد دارای ۱۸ درصد گوگرد و ۲۲ درصد کلسیم می باشد و علاوه بر تامین مقدار آب مورد نیاز گوگرد و کلسیم برای خاک مورد نظر، تا حد زیادی باعث کاهش ph خاک مورد نظر نیز می گردد.

یکی دیگر از انواع این کود پودر گوگرد می باشد که این کود به عنوان کود گوگرد در زمینه ها و مزارع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از انواع کود گوگرد سولفات آمونیوم نام دارد که این نوع کود گوگرد دارای ۲۴ درصد گوگرد بوده، ولی یک تاثیر منفی بر روی خاک ایجادمی کند و آن این است که خاک مورد نظر را کمی اسیدی کرده و درصد اسیدی بودن آن را افزایش می دهد که با توجه به این موضوع این نوع کود گوگرد برای خاکهای اسیدی اصلا مناسب نمی باشد.


در حالت کلی انواع مختلف این کود باعث افزایش ph خاک می شوند که علت این موضوع جایگزین شدن یون هیدروژن قرار گرفته بر روی کلوئید ها توسط یون کلسیم می باشد همچنین خاکهایی که به مقدار زیادی در معرض شستشو قرار می گیرند.

نیز ph آنها افزایش پیدا میکند بهترین راه برای کاهش پی ان خاک مورد نظر این است که مقدار زیادی سولفات کلسیم را برای سطح خاک مورد نظر پخش کرده و به خوبی آن را با خاک مورد نظر مخلوط نمایید و در نتیجه ph خاک مورد نظر کاهش پیدا کند.

خواص کود گوگرد برای درخت

کود گوگرد بیشترین تاثیرگذاری را بر روی درختان دارد. این کود با غنی سازی خاک و تامین مواد مغذی مورد نیاز برای درختان می تواند به رشد بهتر و بیشتر آن ها کمک کند. همچنین در صورتی که از این کود به درستی و در زمان صحیح استفاده کنید، میوه هایی با طعمی عالی و رنگی بسیار جذاب خواهید داشت. معمولا مناسب ترین زمان برای افزودن این کود به خاک در زمان گلدهی درختان می باشد.

بیشتر بخوانید !
پلاستیک‌ها و انواع آن‌ها را بیشتر بشناسید

مناسب ترین زمان استفاده از کود گوگرد

مصرف کود گوگرد زمان مشخصی دارد تا تاثیرگذاری این کود افزایش یابد. بهترین زمان استفاده از این کود پس از آماده سازی کامل زمین می باشد. برای این کار ابتدا کود را بر روی زمین پاشیده و با بهره گیری از تیلر خاک را زیر و رو کنید تا کود به خوبی در ریشه ها نفوذ کند. سپس ۷ روز صبر کرده و به مرور خاک را آبیاری نمایید تا کود به خوبی ته نشین شود.

نقش کود گوگرد در آفات کشی

کود گوگرد یکی از بزرگ ترین کاربرد را در آفات کشی و از بین بردن قارچ ها دارد. به همین دلیل بسیاری از کشاورزان حرفه ای برای رهایی از دست آفات و حشرات مزاحم و جلوگیری از ورود آسیب به درختان از این کود استفاده می کنند. همچنین برای راحتی استفاده از انواع کودهای گوگرد می توانید مقداری از این کود را به آب افزوده و با استفاده از آن گیاهان و درختان را آبیاری کنید. بدین صورت کود به راحتی به خاک اضافه می شود.

مهمترین مزایای استفاده از کود گوگرد

در صورتی که از انواع مختلف کود گوگرد در خاک و زمین های مورد نظر استفاده کنیم باعث جلوگیری از تجمع نیترات در محصولات کشاورزی مختلف شده‌ایم و همچنین به بزرگ کردن تدریجی خاک و حفاظت محیط زیست و کمک به سلامت محیط زیست کمک شایانی کرده ایم. همچنین استفاده از کود گوگرد باعث می‌شود تا مصرف آب کشاورزی مختلف کاهش چشمگیری را به خود ببیند.
استفاده از کود گوگرد سبب جلوگیری از گسترش قارچ های خاکزی می شود و همچنین تا حدود زیادی باعث اصلاح و کاهش ph خاک های شور و آهکی و قلیایی می گردد.

در صورتی که ما از کود گوگرد استفاده کنیم و افزایش حلالیت عناصر غذایی مختلف در گیاهان و درختان مختلف مانند روی منگنز آهن و سرور و غیره شده‌ایم و از طرفی به موضوع کاهش مصرف کودهای ریز مغذی و فسفات کمک کرده‌ایم و در این حال باعث بهبود کیفیت آبیاری گیاهان و محصولات مختلف کشاورزی شده ایم.

معایب استفاده از کود گوگرد

در عین حال که انواع مختلف کود گوگرد می تواند تاثیرات مثبت بسیار زیادی را در انواع مختلف گیاهان و خاک های مورد نظر که گیاهان در آن رشد و نمو پیدا می‌کند ایجاد نماید و استفاده بیش از اندازه و غیر اصولی از این نوع کود شیمیایی نیز می‌تواند تاثیرات غیرقابل جبرانی را برای گیاهان درختان و همچنین زمین‌های زراعی مورد نظر ایجاد نماید.